شیمی تجزیه
شیمی تجزیه شاخهای از دانش بنیادین شیمی است که به مطالعه روشهای جداسازی، شناسایی و بررسی کمی و کیفی اجزای طبیعی یا مصنوعی یک ماده میپردازد. این رشته بطور کلی به دو دسته کلاسیک و دستگاهی تقسیم بندی می شود. همچنین در یک دسته بندی دیگر می توان شیمی تجزیه را به دو دسته آنالیز کیفی و آنالیز کمی تقسیم بندی کرد که هر کدام دارای زیرمجموعه های متنوعی می باشند. تجزیه کمی برای تعیین مقدار مطلق یا نسبی غلظت یک یا چند ماده موجود در یک نمونه یا ترکیب بکار می رود و تجزیه کیفی برای شناسایی و تعیین کیفیت مواد مورد استفاده قرار می گیرد.در روش های کلاسیک برای تجزیه کیفی از روش های تقطیر و یا رسوبی جهت استخراج ماده و نقطه ذوب نقطه جوش میزان حلالیت رنگ بو و سایر خواص فیزیکی جهت شناسایی ماده استفاده می شود و برای تجزیه کمی نیز از روش هایی مانند وزن سنجی و انواع تیتراسیون ها و ... استفاده می شود. اما در روش های مدرن دستگاهی برای جداسازی از انواع دستگاه های کروماتوگرافی، الکتروفورز و ... و برای شناسایی و اندازه گیری از انواع میکروسکوپ های الکترونی یا دستگاه های طیف سنجی استفاده می شود. از شیمی تجزیه در صنایع دارویی، غذایی، کشاورزی ، صنایع شیمیایی و ازمایشگاه های طبی و .... استفاده می شود.